Lampivaaran Ametistikaivos on yksi Lapin erikoisimmista vierailukohteista. Tämä jalokivikaivos sijaitsee tunturin huipulla, keskellä Pyhä-Luoston kansallispuistoa. Vierailijat ovat kaivokselle tervetulleita etsimään oman onnenametistin mukaan. Opastettuja kaivosvierailuja järjestetään ympäri vuoden. Lampivaaran Ametistikaivos toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti eli siellä ei käytetä konevoimaa eikä raakakiveä myydä tonneittain ulos kaivokselta. Näin varmistetaan, että myös sukupolvilla meidän jälkeemme on mahdollisuus kokea tämän ikivanhan seitapaikan tunnelma keskellä upeimpia Lapin maisemia.

Lampivaaran Ametistikaivos

Matkailu, Ohjelmapalvelut, Verkkokauppa

+358 16 624 334

Vierailut kesällä ja talvella

Opastettu kierros Lampivaaran Ametistikaivoksella sisältää mielenkiintoista tietoa ametistista ja sen syntyhistoriasta. Mehutarjoilun ja tarinahetken jälkeen siirrytään tunturimaisemaan avokaivannolle, josta jokainen saa etsiä ja kaivaa itse mukaansa oman ametistikiven. Vierailun päätteeksi voi vielä piipahtaa kaivoksen Pienessä Kivipuodissa. Tasatunnein alkavat kierrokset ovat avoimia kaikille eikä yksittäisten matkailijoiden tarvitse tehdä ennakkovarausta. Liput saa ostettua Lampivaaran kahviolta ennen kaivosvierailua. Opastuskielet ovat suomi ja englanti. Ohjelman kesto on noin 1 tunti. Talvikaudella Ametistikaivokselle pääsee kaivoksen omalla erityiskuljetuksella, “Ametisti Pendolinolla”. Rinnetampparin vetämässä lämmitetyssä vaunussa matka taittuu mukavasti läpi upeiden, lumisten tunturimaisemien. Retki alkaa joko Luoston keskustasta (kerran päivässä) tai Ukko-Luoston P-alueelta (kaksi kertaa päivässä). Voit myös valita matkan lähipysäkiltä eli Lampivaaran kahviolta (kaksi kertaa päivässä) mikäli saavut Lampivaaraan hiihtäen tai vaikkapa lumikenkäillen.

Sijainti

Luostontie 4
99555 Luosto
Katso reittiohjeet

Löydät meidät myös

Kävijäarviot

Arvosana: 0 (0 arvostelut)

Muita samankaltaisia palveluita

Ohjelmapalvelut, Vapaa-aika

+358408311650
Katso tarkemmat tiedot verkkosivuilta
-

Hotellit, Huoneistot, Kahvila, Kokouspalvelut, Laskettelukeskus, Liikunta ja urheilu, Lounaspaikka, Majoitus, Matkailu, Matkamuistomyymälä, Mökit / mökkikylät, Ravintolat

+358 (0)16 620 400